Een intensieve training van vijf dagen om uw spreek- en luistervaardigheid sterk te vergroten. Dit gebeurt door “onderdompeling” in een Franse taalomgeving. Elke studiedag spreekt u met één of twee Fransen uit de regio die speciaal voor deze training acte de présence komen geven. Zij worden door uw docent voorbereid op de gesprekken, wat garant staat voor een didactisch doordacht concept. De gespreksthema’s worden mede door de deelnemers bepaald en voorbereid. Zo maakt u kennis met een burgemeester, een wijnboer, een prijzenwinnende fokker van een prestigieus Frans koeienras …. Natuurlijk ontbreekt een ganzen- en eendenhouder niet.

Of de gesprekken nu bijvoorbeeld cultureel of culinair zijn, het gaat steeds om het gesprek tussen cursisten en de Franse gesprekspartner. Elke ontmoeting wordt verwerkt in de vorm van een (mondelinge) samenvatting, commentaar en discussie door de deelnemers aan de training, uiteraard in het Frans. Op deze manier maken de cursisten zichzelf nieuwe woordenschat, uitdrukkingen en de typisch Franse zegswijze eigen, steeds gerelateerd aan een specifiek thema. Grammaticale vragen die opkomen worden steeds ingebed in de communicatieve vaardigheid waarmee we bezig zijn.

Enige kennis van de Franse taal is noodzakelijk. Daarom vindt van tevoren een (kosteloze) intake plaats op de locatie van Francontact, of desgewenst bij u op het werk of thuis.

De training vindt plaats van maandag 8 oktober tot en met vrijdag 12 oktober 2018 op een landgoed in het noordwestelijk deel van de Gers. U zorgt zelf voor het vervoer per auto (3500 km vanaf Utrecht), per TGV naar Agen, of per vliegtuig naar Pau. Vervoer vanaf Agen of Pau kan worden geregeld. De training telt minimaal zes, maximaal acht deelnemers. U overnacht in een comfortabele chambre d’hôtes of in een ruime, comfortabele gîte.

Kosten:
Reis (voor eigen rekening)
Chambre d’hôtes € 65 per tweepersoonskamer per nacht (€ 390 voor zes nachten – verlenging mogelijk)
Gîte (indien via Francontact) € 700 per week (5 slaapkamers, elk voor twee personen)
Training (inclusief lunch, diner, versnaperingen, lesmaterialen) € 500/800 p.p.